Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان محمد علی‌اکبری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: هیچکدام از جدول‌هایی که در کانال‌های استان‌ها درباره برنامه‌ خاموشی‌ها قرار داده می‌شود صحیح نیستند و این بحث  باعث به مشکل برخوردن مردم و مجموعه‌ها شده‌است.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان ادامه داد: مرجع اول برنامه‌های خاموشی سامانه سپام است که در آن با استفاده از ۳ روش جست‌وجو بر اساس نقشه، رمز یارانه و جدول می‌توان به برنامه خاموشی دست یافت؛ لازم به ذکر است که این سامانه مربوط به استان اصفهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: اپلیکیشن برق من نیز از دیگر روش‌های دستیابی به برنامه‌های خاموشی از طریق رمز یارانه و شناسه قبض است که در استان‌های مختلف قابل دسترسی است.

علی‌اکبری در خصوص سامانه سپام توضیح داد: بعد از خاموشی‌های سال ۹۷ زیرساختی را فراهم کردیم که نتیجه آن سامانه سپام شد و از ابتدای ۹۸ قابل دسترسی بود.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان با اشاره به این موضوع که خاموشی‌ها ۲ نوع است، گفت: ۷۰ درصد از شبکه‌های انتقال برق هوایی است که این خطوط انتقال دائماً در معرض آسیب‌های مختلف هستند و خاموشی‌های ناشی از حوادث جز جدا نشدنی از شبکه هوایی است و نوع دوم آن خاموشی‌های خواسته است که برای توسعه نیاز است.

وی درباره خاموشی‌های خواسته توضیح داد: بیش از ۹۰ درصد توسعه‌ها با شبکه‌های برق‌دار و بدون خاموشی صورت می‌گیرد و برای یک مرحله اتصال به شبکه برق مجبور به قطع برق آن منطقه هستیم که تمام این قطعی‌ها از سال ۹۸ حداقل یک هفته زودتر در سامانه سپام و سایت اعلام شده است.

علی‌اکبری بیان کرد: خاموشی‌های این مدت که مربوط به کمبود تولید‌ است را در سامانه قرار دادیم اما مردم به جداول نامعتبر مراجعه می‌کنند.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان درباره اشکالات جداول منتشر شده بیان داشت: اولین مشکل جداول این است که مردم در شهر بزرگی مثل اصفهان از مسیرهای تغذیه خبر ندارند و نمی‌دانند در کدام قسمت و ناحیه قرار دارند؛ برای انبوه‌سازی در اصفهان برای مثال در خیابان احمدآباد ۳ مسیر تغذیه قرار دارد، در شهرهای کوچک نیز با اینکه مسیرهای محدودی قرار دارد ولی پیچیدگی زیادی دارد. 

وی تأکید کرد: در سامانه سپام حتی اگر هیچ اطلاعاتی نداشته باشیم با نقشه می‌توان برنامه خاموشی را بدست آورد؛ جداول ارائه شده حتی اگر درست هم باشد مربوط به زمان محدود و غیرقابل تغییر است و اگر تغییری در برنامه‌ها و مسیرهای تغذیه برق صورت بگیرد در جداول قابل اطلاع‌رسانی نیست اما در سامانه سپام بروزرسانی‌ها انجام می‌شود.

خاموشی در مدارس و صنایع

علی‌اکبری درباره خاموشی صنایع، بیمارستان‌ها و مدارس خاطرنشان کرد: مدارس و حتی بیمارستان‌‌ها جدا از دیگر نقاط شهر نیستند و جزئی از شبکه شهر هستند و اگر هرجایی از شهر قطع شود آن‌ها نیز جزئی از برنامه‌اند؛ کاری که کردیم این است که مدارس گفتند ساعت ۸ تا ۹ صبح برای ما مهم است و توانستیم این مناطق را برای این ساعت جز اولویت‌های بعدی قرار دهیم؛ در حوزه صنایع نیز جلساتی را برگزار کردیم و در تلاشیم ساعت‌های مشخصی را برای قطعی آن‌ها مشخص کنیم و از هفته آینده برنامه صنایع و مراکز آموزشی را ارائه می‌دهیم.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان درباره علت خاموشی‌ها توضیح داد: در حوزه توسعه تولید نیروگاهی به هنگام نبودیم و در حال حاضر به‌دلیل کاهش نزولات آسمانی از ۳۵ درصد نیروگاه‌ها برق-آبی نمی‌توانیم استفاده کنیم و نسبت به ۲۰ سال گذشته ۳۷ درصد کاهش باران داشتیم.

وی ادامه داد: این کمبود احتمالی است و بسته به تراز میان تولید و مصرف است و زمانی به مشکل بر می‌خوریم که میزان مصرف از تولید بیش‌تر و یا برابر باشد؛ میزان تراز تولید و مصرف در استان اصفهان منفی است و میزان تولید به‌ طور حدودی ۳۵۰۰ مگاوات و میزان مصرف حدود ۴۵۰۰ مگاوات است و توان باقی‌مانده از شبکه‌های کشوری تأمین می‌شود.

علی‌اکبری یادآور شد: برای حفظ پایداری شبکه، فرکانس و میزان مصرف و‌ تولید در کل کشور اندازه‌گیری می‌شود و برای جلوگیری از خاموشی در کل کشور، اعلام می‌شود که مصرف لحظه‌ای برق کم‌ شود و این نکته مربوط به کل کشور است و برای پایداری شبکه مجبور به این خاموشی‌ها هستیم.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان عنوان کرد: در سال ۹۳ خاموشی در اصفهان به ازای هر مشترک ۸۵۰ دقیقه بوده و در انتهای سال ۹۹ این عدد به ۱۳۰ دقیقه رسیده بود.

وی با اشاره به اینکه در فروردین و اردیبهشت بین ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش مصرف در مدت زمان مشابه داشته‌ایم گفت: صنعت در استان اصفهان رشد چشمگیری داشته و یکی از عوامل ازدیاد مصرف رشد مصرف بوده است؛ عامل بعدی گرمای زودرس و زیاد هوا است، افزایش هر درجه حرارت هوا بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات افزایش مصرف برق را به‌دنبال دارد.

علی‌اکبری ادامه داد: مورد بعدی مشکلات خشکسالی و کشاورزی و چاه‌های کشاورزی است، موتورهای چاه‌های کشاورزی به‌دلیل کمبود آب باید با توان و زمان بیش‌تری کار می‌کنند؛ عامل بعدی افزایش مصرف ویروس کرونا است و اینکه باید برای دستورالعمل‌های بهداشتی در منازل، ادارات و مدارس یک پنجره باز باشد و مورد بعد افراد قرنطینه در منزل و استفاده از دستگاه‌های اکسیژن است.

استخراج رمز ارز و خاموشی‌ها

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان با اشاره به اینکه یکی از عوامل افزایش مصرف استخراج رمز ارز است بیان داشت: در کل کشور کل مجوز استخراج رمزارز ۳۲۰ مگاوات است اما مصرف کل کشور ۵۸ هزار مگاوات است؛ از اول خرداد دستگاه‌های مجوزدار خاموش شدند اما بحثی که باعث ایجاد مشکل شده بخش غیرمجاز استخراج و‌ تولید رمز ارز است، طبق پیش‌بینی‌ها بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات استخراج رمز ارز در جهان توسط ایران صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: مصرف هر دستگاه تولید رمز ارز به‌ طور میانگین بیش از ۲۰ واحد مصرف یک منزل است و در حال حاضر در حال بررسی مناطقی هستیم که احتمال می‌دهیم در آن تولید رمز ارز وجود دارد را  با حکم قضایی به جمع‌آوری آن‌ها خواهیم پرداخت.

علی‌اکبری در انتها تأکید کرد: مردم برای اطلاع‌رسانی از برنامه‌های خاموشی با جدیدترین تغییرات از سامانه سپام و اپلیکیشن برق من استفاده کنند؛ لازم به‌ ذکر است این برنامه‌ها احتمالی است و به میزان مصرف و تولید بستگی دارد و ممکن است خاموشی صورت نگیرد و هر زمانی از بازه زمانی اعلام شده امکان قطعی برق است ولی زمان انتهای آن ثابت است و زمان دیگری خاموشی صورت نمی‌گیرد.

انتهای پیام/۶۳۱۲۵/ص۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمد علی اکبری برق رمز ارز سامانه سپام استخراج رمز افزایش مصرف میزان مصرف علی اکبری خاموشی ها برنامه ها کل کشور رمز ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۱۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!

وزارت نیرو با راه‌اندازی پویش «با انرژی» قصد دارد مصرف‌کنندگان را به مصرف کمتر برق در آستانه فصل تابستان ترغیب کند. این پویش در حالی راه‌اندازی شده که هرساله در فصل تابستان به دلیل مصرف زیاد برق، کشور با قطعی‌های پیاپی برق روبه‌رو می‌شود.

به گزارش تجارت نیوز، اکنون این پرسش مطرح است که آیا در سال‌های گذشته صرفاً به دلیل نبود کمپین، کشور به‌ویژه صنایع در تابستان‌ها در خاموشی فرو می‌رفتند؟ آیا در حال حاضر وزارت نیرو در کنار راه‌اندازی کمپین، اقدامات دیگر ازجمله جذب سرمایه‌گذار را در این زمینه انجام داده است صرفاً قرار است با به‌کارگیری سلبریتی‌ها و صرف هزینه‌های بی‌مورد از آن‌ها استفاده تبلیغاتی کند؟

چنان‌که امروز آیین رونمایی از کمپین «با انرژی» در محل پردیس سینمایی ملت با حضور مدیرعامل توانیر و برخی چهره‌های فرهنگی و ورزشی برگزار شد.

در حاشیه این مراسم، مصطفی رجبی‌مشهدی، مدیرعامل توانیر، در جمع خبرنگاران درباره هدف از برگزاری این کمپین گفت: یکی از شاخص‌های مصرف، شدت مصرف انرژی در کشور است. این شاخص تقریباً در کشور ایران سه برابر متوسط جهانی است. همیشه نیازمند این هستیم که بهینه مصرف کنیم؛ زیرا تقاضا‌های جدیدی به شبکه اضافه شده و نیاز‌ها افزایش پیدا می‌کند.

او افزود: مشترکانی هستند که بیش از ۸۰ درصد تعداد مشترکان کشور را تشکیل می‌دهند و ۵۰ درصد برق اوج مصرف را آن قشر را استفاده می‌کنند. با این کمپین تلاش می‌شود آن‌ها به صرفه‌جویی تشویق شوند. از همین رو هم جایزه و پاداش صرفه‌جویی در دستور کار قرار می‌گیرد.

رجبی‌مشهدی ادامه داد: جایزه‌های متنوعی برای افرادی که مصرف خود را کاهش می‌دهند پیش‌بینی شده است. بیش از ۸۰ میلیون جایزه به کسانی که در کاهش مصرف فعال هستند و مستمراً در این حوزه فعالیت دارند، اهدا خواهد شد.

او ادامه داد: با این کار مشترکان هم برق پایدار دریافت می‌کنند و هم به تامین انرژی بیشتر برای بخش صنایع و کشاورزی کمک می‌کنند. تلاش می‌شود که اقصی نقاط کشور چه در بخش‌هایی که بسیار گرم هستند و چه در بخش‌هایی نظیر بیمارستان‌ها و دیگر بخش‌های خدماتی، تامین انرژی مناسبی داشته باشند.

امکان دریافت چندین نوبت جایزه

مدیرعامل توانیر در پاسخ به این سوال که با وجود ۶۰ مشترک برق چرا ۸۰ میلیون جایزه در نظر گرفته شده است یادآور شد: حدود ۴۲ میلیون مشترک در صنعت برق وجود دارد که از این تعداد ۳۲ میلیون مشترک خانگی هستند. مشترکان خانگی و تجاری که کاهش مصرف برق داشته باشند، به صورت هفتگی در ۲۱ هفته برگزاری پویش، با کاهش مصرف می‌توانند به صورت امتیازی از جوایزی که پیش‌بینی شده است بهره‌مند شوند.

او ادامه داد: کسانی هستند که می‌توانند چندین بار از این جوایز بهره‌مند شوند و محدودیتی در تعداد جوایز هر مشترک نیست. پیش‌بینی می‌شود کسانی که ۱۵ درصد در بخش خانگی و تجاری کاهش مصرف دهند، از جوایز نفیسی مانند خودرو یا ... به صورت قرعه‌کشی برخوردار شوند.

رجبی مشهدی درباره محل تامین اعتبار برای خرید جوایز گفت: سال گذشته ۴۰ درصد مشترکان خانگی در این طرح مشارکت کردند. امید داریم که امسال با افزایش تعداد مشترکان، انرژی بیشتر را به بخش مولد کشور تحویل دهیم. منابع مورد نیاز برای خرید جوایز از طریق صنایع انرژی بر کشور تامین خواهد شد و مشکلی در تامین اعتبارات نیست. همچنین منابع داخلی داریم و بودجه آن متناسب با میزان مشارکت مردم در این پویش است.

او گفت: این پویش از ابتدای خرداد تا پایان شهریور (حدود چهار ماه) که دوره گرم سال است برگزار می‌شود و اطلاع‌رسانی بیشتر از طریق پویش با انرژی انجام خواهد شد.

انتظار حل شدن بحران برق با درخواست از مصرف‌کنندگان

پویش «با انرژی» از مصرف‌کنندگان انتظار دارد از اواسط اردیبهشت‌ماه تا پایان شهریورماه با زیر نظر داشتن روند مصرف برق خود و کاهش آن، از بحران کمبود برق در تابستان جلوگیری شود. پویش «با انرژی» با هدف تشویق مردم به رعایت مدیریت مصرف آغاز شده و قرار است راهکار‌های مدیریت مصرف را به مصرف‌کنندگان آموزش دهد.

حال راه‌اندازی این پویش و اظهارات مدیرعامل توانیر حاکی از آن است که باز هم قرار است انگشت اتهام خاموشی‌ها به سمت مردم نشانه رود و مدیریت برق از طریق مصرف صورت بگیرد. این در حالی است که طی سال‌های گذشته هم چنین سیاستی وجود داشت و هیچ‌گاه نتیجه‌بخش نبود.

ناترازی روزانه برق در تابستان سال گذشته به حدود ۱۰ هزار مگاوات رسیده بوده است. هرساله صنایع و تولیدکنندگان پس از تحمل زمستان بدون گاز و مواجهه با تعطیلی‌های پیایی، تابستان را بدون برق سپری می‌کنند.

دولت در لایحه برنامه هفتم توسعه، رشد ۴.۵ درصدی مصرف برق در هر سال را پیش‌بینی کرده است. به دنبال این پیش‌بینی صنعت برق ایران نیازمند احداث سالانه پنج هزار مگاوات نیروگاه و توسعه انتقال و توزیع نیروی برق است که تحقق آن بدون سرمایه‌گذاری سالانه پنج میلیارد دلاری امکان‌پذیر نیست.

با وجود این، بدون افزایش سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه‌ها برای تولید برق مورد نیاز، انتظار از مصرف‌کنندگان خرد کماکان ادامه دارد. طبیعتاً کاهش مصرف برق افراد جامعه اتفاق خوبی است و باعث کاهش هدررفت این منبع خواهد شد؛ اما نکته مهم این است که مصرف‌کنندگان تاثیر محدودی بر بازار برق ایران دارند. احداث نکردن نیروگاه‌ها، عدم سرمایه‌گذاری مورد نیاز در صنعت برق و در عین حال تعطیلی نیروگاه‌ها بحران برق را بیش از پیش دچار مشکل کرده است.

شایان ذکر است طرح‌های تشویقی و واگذاری بحران به مصرف‌کنندگان و عدم پذیرش مسئولیت وزرا در قبال بحران برق، منجر به حل بحران نمی‌شود. واگذاری حل بحران‌ها به مصرف‌کنندگان و سلب مسئولیت قانون‌گذاران، از رویکرد‌های مهم اتخاذشده در چندین سال گذشته است.

دیگر خبرها

  • ایجاد امید با روایت‌گری درست وظیفه همه مدیران است
  • گزارش برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته «اسکوا» از اوضاع غزه
  • خلجی: آرایش دشمن رسانه‌ای است
  • روایت گری جزء اولویت‌ های مسئولان باشد
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • خلجی: استان تهران یکی از استان‌های محروم است
  • پلمب مرکز غیرمجاز زیبایی در خمینی‌شهر
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • «جام جم» باز هم تولید می‌شود